Puha, det har været en kold nat i nat, og campingvognen er ikke i nærheden af at været isoleret som campingvogne hjemme. Tilgengæld er altid meget solidt, og vinduerne er også glasvinduer (hjemme er det jo plastik), så vi ligger godt på vejen, men et-lags-glasvinduer holder altså ikke kulden ude når det fryser, så vi måtte helt ned under dynen i nat, selv Mette som plejer at skulle have tæerne udenfor dynen, måtte både have tæer og hoved under dynen. Anne har sin voksipose så hun klager ikke, men vil dog gerne snige en enkelt fod udenfor, hvis hun kan komme til det.

Efter at have fået varme på vognen, var det tid til fødselsdagssang og gaver til Rasmus. Derefter stod den på morgenmad bestående af røræg, hashbrowns, bacon, brød, nutella og morgenkaffe, og ikke mindst den store fødselsdagskage vi har købt…. der er vist til et par dage.
Da vi jo alligevel var tidligt oppe kunne vi lige så godt komme af sted og køre de sidste 80 km til Grand Canyon. Vi var der ca. kl. 10, og selvom vi på papirerne først havde pladsen fra middag, var den ledig og vi fik lov at komme ind. Pladsen er super fin inde mellem træerne (men godt det ikke var første nat vi skulle køre herind, nu kender vi jo vognens størrelse lidt bedre). Efter at have parkeret vognen pakkede vi klapvognen og gik ned for at tage den gratis shuttlebus ud til Visitor Centret hvorfra man kan gå ud og gå langs kanten af Grand Canyon. Shuttlebuschaufføren var tydeligvis ikke vant til så store klapvogne, for han ville bare lige have at vi skulle klappe vores sammen…. hvilket man ikke ikke bare lige gør, og den blive heller ikke meget mindre af det, men vi fik da lov at komme med, efter at have skilt den ad, og taget Anne op. Der var da heldigvis nogle søde mennesker inde i bussen der hjalp med at få nogle af smådelene med ind i bussen.
Vi gik ind i Visitor Centret og snakkede med en ranger, som fortalte om en tur der hed Rim Trail man kunne gå langs kanten, hvor der var asfalteret så vi nemt kunne gå med klapvogn, så det tur tog vi.
Selvom mange siger at Grand Canyon er turistet og at mange ting er flottere, så for os som aldrig havde set det før, så var det simpelthen fantastisk flot og meget surrealistisk at der er sådan et kæmpe hul i jorden
Vi gik turen langs kanten, og fik taget en masse billeder. På vej tilbage mod campingvognen gik vi forbi en bygning hvor der lige pludselig gik 5 hjorte med store øre. Da vi kom tilbage til vores campingplads og til vores vogn gik der ind til flere store Elk’e (er lidt på størrelse med Elge eller krondyrer), og spiste af træerne.
Da det jo var Rasmus’ fødselsdag, havde vi købt nogle større bøffer (ca. 400 gr. pr. stk) som vi grillede og dertil Cesar salat og brød. Vi sad ude til det var mørkt. Rigtig hyggeligt at mange af de andre campister tændte bål, det gør de generelt meget i her ovre.
Vi har haft lidt hvide skyer, og ca. 20 grader (hvilket vist er ret godt i Grand Canyon på den tid af året). Vi havde dog nok sol i dag til at Rasmus blev lidt rød, fordi han glemte solcremen:-)